Menu
Tablet menu

Villa Ensah

In Bilthoven heeft studioNEP een villa ontworpen op het voormalige Ensahterrein. studioNEP heeft bij dit project ook het herbestemmingstraject van het kavel voor haar rekening genomen. 

Op het glooiende kavel heeft studioNEP een smal en lang volume bedacht dat zo goed mogelijk tussen de aanwezige bomen is ingepast. Uitgangspunt van het ontwerp was het handhaven van het glooiende landschap en de aanwezige vliegdennen. Vanuit alle verblijfsruimtes zijn de bomen goed zichtbaar. Onder het smalle lange volume zijn twee lage vergunningsvrije delen geschoven.

De gevel op de verdieping is bekleed met shou sugi ban hout. Dit is hout dat verduurzaamd is door de toplaag te verkolen waardoor het zwarte hout een zilverachtige gloed krijgt. De begane grond gevels zijn opgetrokken uit grijs/bruin metselwerk.

De begane grond vloer heeft een open plattegrond waarbij de ruimtes in elkaar open lopen. De trap staat centraal tussen de woonkamer, keuken en eetkamer en zorgt voor opdeling in verschillende zones. 

 

Login or Register